Välj en sida

Vildmarksgryta

En riktigt god och värmande rätt. Förbered hemma och ta med din varma Vildmarksgryta i en mattermos. Eller ta med den kall och värm den i en gryta över öppen eld. Vildmarksgrytan kan även tillagas direkt över eld i exempelvis en soppgryta anpassad för ändamålet.
Vildmarksgryta i gjutjärnsgryta

Portioner

4

Tillagningstid

30 min

Passar till

Lunch, Middag

Ingredienser

  • 4 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st paprika
  • 500 g köttfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 3 tsk kummin
  • salt och peppar
  • 2 msk olja/smör till stekning

Näringsvärde

Kalorier: 440 kcal
Fett: 23 g
Kolhydrater: 24 g
Protein: 27 g

Tips

Testa dig fram med mängden vatten. Vill du ha en tjockare gryta- minska mängden vatten. Servera gärna tillsammans med ett gott bröd.

Steg för steg instruktioner

Steg 1
Skala potatis och lök. Skär potatis och paprika i tärningar. Hacka löken.
Steg 2
Fräs grönsakerna och köttfärsen i olja eller smör. Använd en kastrull eller till exempel en gjutjärnsgryta. Vill du laga grytan över öppen eld så använd en gryta anpassad för ändamålet.
Steg 3
Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Salta och peppa. Koka upp och låt puttra i minst 10 min.
Steg 4
Smaka av, salta och peppra mer om det behövs. Servera soppan med färsk persilja och en klick creme fraiche.

Relaterade recept

Enkla bars

Bars – ett enkelt och smart mellanmål till utflykten.