Vildmarksgryta
En riktigt god och värmande rätt. Förbered hemma och ta med din varma Vildmarksgryta i en mattermos. Eller ta med den kall och värm den i en gryta över öppen eld. Vildmarksgrytan kan även tillagas direkt över eld i exempelvis en soppgryta anpassad för ändamålet.
Portioner
4Tillagningstid
30 minPassar till
Lunch, MiddagIngredienser
- 4 st potatisar
- 1 st gul lök
- 1 st paprika
- 500 g köttfärs
- 6 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 500 g krossade tomater
- 3 tsk kummin
- salt och peppar
- 2 msk olja/smör till stekning
Näringsvärde
Kalorier: 440 kcalFett: 23 g
Kolhydrater: 24 g
Protein: 27 g
Tips
Testa dig fram med mängden vatten. Vill du ha en tjockare gryta- minska mängden vatten. Servera gärna tillsammans med ett gott bröd.Steg för steg instruktioner
Steg 1
Skala potatis och lök. Skär potatis och paprika i tärningar. Hacka löken.
Steg 2
Fräs grönsakerna och köttfärsen i olja eller smör. Använd en kastrull eller till exempel en gjutjärnsgryta. Vill du laga grytan över öppen eld så använd en gryta anpassad för ändamålet.
Steg 3
Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Salta och peppa. Koka upp och låt puttra i minst 10 min.
Steg 4
Smaka av, salta och peppra mer om det behövs. Servera soppan med färsk persilja och en klick creme fraiche.
Relaterade recept
Enkla bars
Bars – ett enkelt och smart mellanmål till utflykten.
Renskav i pitabröd
Renskav i pitabröd – snabbmat med norrländska smaker.
Pytt i panna på stekhäll
Inget går väl upp emot Pytt i Panna som tillagats över öppen eld.
Senaste kommentarer