Pytt i panna på stekhäll
Pytt i panna är en klassisk kylskåpsrensnings-rätt. Ta vad du har och häll ner i pannan. I vår variant utgör potatis och morötter en bas som toppas med korv med hög kötthalt och köttbullar. Näringsvärdet i rätten varierar beroende på vilka ingredienser du väljer. Du kan tillaga din Pytt i stekpanna eller i ugnen, men extra god blir den när den tillagas utomhus över öppen eld.
Portioner
4Tillagningstid
40 minPassar till
Lunch, MiddagIngredienser
- 4 st medelstora potatisar
- 4 st stora morötter
- 1 st sötpotatis
- 1 st gul lök
- 250 g korv
- 250 g köttbullar
- 3 msk smör/stekfett
- 1 näve färsk timjan
Näringsvärde
Kalorier: 500 kcalFett: 29 g
Kolhydrater: 40 g
Protein: 21 g
Tips
Förkoka potatis, morötter och sötpotatis så blir rätten mer snabblagad. Korv och köttbullar kan bytas ut mot annat kött eller vegetariska alternativ. Klassiska tillbehör till en Pytt i Panna är stekt ägg och rödbetor.Steg för steg instruktioner
Steg 1
Skär potatis, morötter och sötpotatis i tärningar. Hacka löken. Skiva korven och halvera köttbullarna
Steg 2
Vill du tillaga din pytt över öppen eld så är det hög tid att tända elden nu.
Värm sen upp stekhällen och lägg på stekfettet.
Steg 3
Stek potatis, morötter, sötpotatis och lök mjuka. Tillsätt köttbullar och korv. Om du har förkokt morötter och potatis innan så kan du lägga på allt samtidigt. Rör om ofta och ordentligt och håll koll på att stekhällen inte blir så het att Pytten bränns.
Steg 4
Smaka av med salt och peppar. Strö över färsk timjan och servera med valda tillbehör.
Relaterade recept
Enkla bars
Bars – ett enkelt och smart mellanmål till utflykten.
Renskav i pitabröd
Renskav i pitabröd – snabbmat med norrländska smaker.
Vildmarksgryta
Vildmarksgryta – gott och värmande för alla äventyrare.