Renskav i pitabröd
Riktigt god snabbmat med norrländska smaker. Stek renskaven på en muurikka över öppen eld så blir smaken extra god. Till serveringen väljer du tillbehör efter smak och hur mycket plats du har i ryggsäcken.
Portioner
4Tillagningstid
30 minPassar till
Lunch, MiddagIngredienser
- 480 g renskav
- 150 g champinjoner
- 300 g rödkål
- 2 st gula lökar
- 1 st röd chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk smör eller annat fett att steka i
- 1 knippe timjan
- 4 st pitabröd ev. glutenfria
- 1 klick creme fraiche till servering
Näringsvärde
Kalorier: 388 kcalFett: 18 g
Kolhydrater: 25 g
Protein: 29 g
Tips
Servera med färska grönsaker och en klick creme fraiche. Vill du undvika bröd? Servera renskaven på en tallrik och toppa med lite extra tillbehör.Steg för steg instruktioner
Steg 1
Förbered genom att finhacka lök, vitlök och chili. Skiva champinjonerna. Strimla rödkålen i fina strimlor, gärna med en osthyvel så blir strimlorna tunna.
Steg 2
Vill du tillaga din renskav över öppen eld så är det dags att tända elden nu.
Värm sen upp stekhällen och lägg på stekfettet.
Steg 3
Stek renskaven. Tillsätt hackad lök, vitlök, chili och champinjoner. Stek tills löken och champinjonerna är mjuka och renskaven är helt färdig.
Steg 4
Smaka av med salt och peppar och riv över färsk timjan.
Servering
Lägg renskavsblandningen i ett pitabröd eller på en tallrik. Toppa med färska grönsaker och en klick creme fraiche.
Relaterade recept
Enkla bars
Bars – ett enkelt och smart mellanmål till utflykten.
Vildmarksgryta
Vildmarksgryta – gott och värmande för alla äventyrare.
Pytt i panna på stekhäll
Inget går väl upp emot Pytt i Panna som tillagats över öppen eld.